Köpa vin på Nätet

Så fungerar det

Handla mat på nätet och vin

Just i skrivande stund (december 2011) har matkassen blivit utnämnd till årets julklapp och marknaden med att beställa hem mat eller vin växer stadigt. Här tittar vi kortfattat på några trender inom näthandel med mat och vin.

Handla mat på nätet - Att beställa hem matvarorna

Ja det är ju säkerligen ingen nyhet att näthandeln i allmänhet och den med mat och dryck växer ständigt. Att handla sin mat på nätet är ju dessutom mycket smidigt och sparar både tid och tankekraft (kanske inte pengar direkt). Att slippa behöva komma på nya rätter eller leta viner en stressig fredagseftermiddag på system är det många som vill slippa.

I år är det ju även så hemleverans av matvaror har blivit årets julklapp enligt branschorganisationen HUI. Så trenden är ju att vi i Sverige kommer att få ta del av allt mer möjligheter att handla våra matvaror via nätet.

Maten, och lite vin till

Det finns ju även motkrafter till denna branschs framväxt. För ett litet tag sedan lämnade nykterhetsorganisationen IOGT-NTO in en polisanmälan mot så kallade vinklubbar där de menar att det bryter mot lagen. Enligt vissa rykten menas också att systembolaget faktiskt också står bakom och stöttar anmälan. Var sanningen ligger vet vi i skrivande stund inte. Men det är synd att anmälan också riktas mot nätbutiker för vin som har ett bra och intressant utbud som man inte kan hitta på systembolaget.

Vi tror ändå att vinklubbar, nätbutiker för mat och vin, vinklubbar och andra möjligheter till distanshandel med mat är här för att stanna. Så länge det finns ett behov från många människor så kommer det vara mycket svårt för någon att stoppa denna handel.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.